Visvijvers

 

Vijvers gemaakt met behulp van beton

Tegenwoordig worden, net als bij zwembaden, op veel verschillende manieren vijvers aangeboden, van vormvast kunststof tot folie. Er bestaat echter maar een werkelijk duurzame oplossing, namelijk een betonnen visvijver.

Een vijver kan het beste worden aangelegd in het najaar. Het is goed om dan het bodemmateriaal aan te brengen en om de vijver met water te vullen. Minder daglicht en de lagere temperatuur voorkomen de groei van algen en er kan een bacterieel evenwicht worden opgebouwd.

De locatie van de vijver is belangrijk. Bij het ontwerp is het goed om zonlicht en bladeren te vermijden. Indien u grote vissen wilt is het belangrijk om ook een vijver met een grote oppervlakte te nemen zodat de vissen genoeg bewegingsvrijheid hebben. Ook de diepte is belangrijk: een aantal niet-drijvende planten heeft ondiep water om nog boven water uit te komen met de wortels in de bodem van de vijver.

Om ideale leefomgeving te creëren voor de flora en fauna in u vijver is het dus van belang om diepteverschil te realiseren. Een betonnen vijver is hiervoor een optimale oplossing. Door de grote mate van vormvrijheid zal volledig op maat een vijver gerealiseerd worden die voldoet aan uw eisen en de eisen die behoren bij de uiteindelijke bewoners.

 

Nieuwe ontwikkeling: De zwemvijver