bouwend nederland

 

 

fundeon

Gietbouw

 

gietbouwGietbouw is duidelijk anders dan stapelbouw en montagebouw en biedt aan alle betrokken partijen aan aantal voordelen in de fasen van het bouwproces: een beperkt risico voor de bouwer, creativiteit voor de ontwerper, een hoog rendement aan de opdrachtgever en een groot wooncomfort voor de bewoner. Architecten zijn meestal blij met de grote vrijheid aan mogelijkheden qua vormen: overstrekken, gevelsprongen en ronde vormen zijn makkelijk uit te voeren met gietbouw.

De constructie bestaat uit één geheel, hetgeen zorgdraagt voor een hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het kan snel geproduceerd worden en het is een beheersbaar proces, indien een uitvoerige voorbereiding wordt getroffen. Hierdoor blijft het risico gering. Gietbouwcasco's hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding. Hetgeen meer ruimte overlaat voor esthetische oplossingen in het budget.

Bij gietbouw wordt de constructie uitgevoerd op de bouwplaats, het beton bestemd voor wanden, vloeren en kolommen wordt gegoten in speciale mallen, ook wel bekistingen genoemd. Alle werkzaamheden die bij het gebruik van deze speciale mallen komt kijken noemt men betontimmerwerken.

Aannemersbedrijf Marell BV specialseert zich in deze timmerwerken.